Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Hundeseler - Alt du trenger å vite!


En god sele er noe av det viktigste utstyret du kan ha til din hund - særlig om den er aktiv. En sele er mer komfortabelt enn halsbåndet, og for noen hunder kan riktig sele være løsningen på ulike atferdsproblemer. Utvalget av hundeseler er stort og du finner seler i ulik passform, med ulik funksjon og ikke minst et stort antall størrelser. Har du valgt en god hundesele tilpasset din hunds hverdag vil du kunne forebygge skader, og sørge for at hunden din har det komfortabelt når den er med deg på ulike aktiviteter.1. Hundesele for hunder som trekker på gåtur. Noen hunder sliter med ulike atferdsproblemer når de er ute å går tur med eieren sin, og et svært vanlig problem er at hunder trekker i båndet når den ikke skal gjøre det. Dersom din hund er stor og sterk, kan dette bli slitsomt i lengden både for deg og hunden - og selv om hunden din er liten er det best om den kan å gå fint i bånd når dere går tur sammen. En hundesele vil være mer komfortabelt og trygt for hunder som trekker ute på tur. En sele gir mindre risiko for pusteproblemer og nakkeskade ettersom det ikke ligger et konstant press på halsen når hunden drar i båndet, som ved bruk av halsbånd. Det er ofte mye kraft i større hunder som trekker, og ved bruk av en sele istedenfor bånd vil det være mindre risiko for at du mister grepet når hunden begynner å trekke.


2. Hvor skal du feste båndet? Noen seler kommer med ulike fester for båndet du leier hunden med, ett i front og ett bak. For store hunder er det best å feste båndet langt fremme på selen for å ha mest mulig kontroll på hunden, mens mindre hunder har en bedre opplevelse på tur dersom du fester båndet i festet som er litt lengre bak.


3. Valg av hundesele til hverdagsbruk. Det finnes en rekke ulike typer hundeseler i markedet. For bruk i hverdagen anbefaler vi at du velger en sele som gir god bevegelighet. En H-sele er en sele kommer ofte med to justerbare bånd - et rundt halsen og et som går rundt brystet, festet med en stropp på ryggen, og en stropp som sitter løst som skal sitte mellom beina. Festet på disse selene er som regel langt fremme. Disse selene er supre for valper som vokser. Dersom du ser at hunden din sliter litt med bevegelighet og komfort, kan du prøve en Y-sele. Disse er utformet for å gi skuldrene bedre rom for bevegelse. Dersom hunden din ikke liker å få en sele over hodet, kan du prøve en step-in sele. Da skal hunden bare tråkke inn i selen, før du klipser den fast på ryggen. Dersom du har en valp som forventes å vokse mye, anbefaler vi at du kjøper en justerbar sele.

Se vårt utvalg av hundeseler her.


4. Trekksele. Når du tar med din hund på tur der du ønsker at hunden skal trekke, må den ha en god trekksele. En god trekksele særdeles viktig for at hunden skal kunne yte sitt beste. Når du tar med hunden på aktiviteter som gjør at hunden har et trekkpunkt over hundens rygg, hvor strikken/linen er festet til en sykkel eller ved hjelp av et hoftebelte, bør festet til linen være ved haleroten til hunden og ikke midt på eller foran på ryggen. Dette er viktig for å unngå unødig belastning av hundens rygg. Dersom du skal ha med hunden din på aktiviteter med lavere trekkpunkt, for eksempel hundekjøring, trenger du en sele med lavere trekkpunkt. Det er obligatorisk med bruk av trekksele i hundekjøring. 

Se vårt utvalg av trekkseler her. 


5. Finn riktig størrelse. Mål det rundt det bredeste punktet på brystet til hunden din med et mykt målebånd, og finn ut av hva den veier. Etter du har gjort dette kan du benytte størrelsesguiden til de ulike selene for å finne ut av hvilken størrelse som vil passe din hund. Er den mellom to størrelser, går du alltid en størrelse opp.

Trenger du ytterligere hjelp med valg av sele til din hund, er du hjertelig velkommen til å ta med deg din hund i butikken vår på Amfi Steinkjer. Vi hjelper deg gjerne!