Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Katt - Hva trenger du?

Har du og familien din tenkt tanken på å skaffe et nytt, firbeint familiemedlem? Eller har du kanskje allerede hentet hjem en liten katt og lurer på hva du trenger for å gi pusen den beste starten på livet hos dere? Vi gir deg våre beste tips og triks til hva du må tenke på når du har en ny, liten kattepus i hus!Det er mye man bør tenke på med valg av hvor man skal skaffe seg sitt nye familiemedlem. Noen ønsker seg en rasekatt, mens andre velger en rase som passer som innekatt. Andre velger å adoptere en katt fra dyrebeskyttelsen. I Norge er det dessverre overflod av katter som ikke har et eget hjem, kanskje adopsjon ville vært et godt alternativ for deg og din familie? Uansett hva du velger, er det viktig å gjøre grundige undersøkelser for å finne ut hva som passer best for deg og din familie. Husk at en kattunge må være minst 12 uker før den skilles fra mor.

Når dere har tatt avgjørelsen om å skaffe dere et nytt og kjærlig familiemedlem, er det mye man må tenke på. Uavhengig av hvor langt i løpet dere ligger har dere en spennende tid i vente med deres nye familiemedlem. Enhver anskaffelse av kjæledyr i husstanden vil endre rutinene deres, og livet må tilrettelegges for det nye familiemedlemmet. Hvert dyr er forskjellig og behovet til en katt vil ikke nødvendigvis være det samme som en annen. Katter har også ulike personligheter - noen er lekne, mens andre er rolige. Noen katter er kosete, andre vil helst ligge i fred og ro. Dyrevernalliansen anbefaler at alle katter kastreres, chipmerkes, vaksineres, forsikres og følges opp av veterinær.


1. En helt egen soveplass. Enhver katt trenger et sted hvor den kan sove uten å bli forstyrret. I snitt sover en fullvoksen katt 15 timer i døgnet, mens noen sover så mye som opptil 20 timer. En liten kattunge har behov for å sove 70% av døgnet. Ofte liker katter å sove i en liten hule hvor den kan føle seg beskyttet, eller plasser en katteseng i et område av stuen hvor den får være i fred når den har behov for alenetid.

Se vårt utvalg av huler her.

Se vårt utvalg av senger her.


2. Kattesand og dokasse. Som regel får kattunger gode dovaner på kort tid, sammenlignet med hunder som må trenes til å gå på do ute. Hos katter derimot handler dovaner om instinkt og læring av kattens mor, og derfor er tilrettelegging fra dag èn viktig. Forbered derfor en dokasse i riktig størrelse med kattesand allerede før du henter hjem deres nye pus. Kattedoen bør også plasseres på et sted som er rolig og trygt - plasser den derfor et sted i huset hvor det er minimalt med trafikk. Velg en kattesand av god kvalitet!

Se vårt utvalg av utstyr til kattetoalett her.
 

3. Valg av fôr. Riktig valg av fôr til katten svært viktig for kattens helse og velvære, i tillegg ønsker man jo at katten synes det skal smake godt. Katter bør spise tørrfôr, ettersom det inneholder næringen katter behøver. Protein er også viktig for enhver pus. Husk at våtfôr inneholder mye væske og vil derfor ikke gi katten et godt kosthold alene - bruk derfor våtfôr som belønning og kos. Optimalt kosthold for en katt vil bestå av mye fett og mindre fiber. Dersom kostholdet til din katt er godt vil den få mer energi, bedre fordøyelse og en fin, tykk pels. Ikke glem at katter er laktoseintolerante - gi den derfor aldri vanlig melk. Kjøp en egnet melk for katt dersom du ønsker å gi den melk. Husk også at katter elsker gobiter!

Se vårt utvalg av gobiter og snacks her. 


4. Mat- og vannskål. Katten bør ha en egen skål for tørrfôr, en for våtfor og en for vann. Disse bør plasseres på en fast plass hvor katten kan spise i fred og ro. Noen katter kan slite med å få i seg tilstrekkelig med vann, og det kan hende pusen synes at det å drikke fra vannskål er kjedelig. Da kan en drikkefontene være et godt alternativ!  

Se vårt utvalg av mat- og vannskåler her.

Se vårt utvalg av vannfontener her. 


5. Klorestativ og kloremøbler. Katter har behov for.å kunne klore og file klørne sine. Et klorestativ eller kloremøbel vilbidra til å fremme kattens potehelse, samtidig som den vil ha mulighet til å kunne ta vare på potene sine selv.Stativet bør plasseres i nærheten av der du og din familie befinner seg i hverdagen. På denne måten er det en større sjanse for at du unngår at katten klorer i stykker møblene deres, når den har et eget dedikert sted den kan klore på selv når den er med familien. Sett den gjerne så nært dere som mulig helt i begynnelsen, og når katten foretrekker kloremøbelet kan du flytte det litt unna. Vi anbefaler fortsatt at klorestativet er i et rom dere ofte bruker, slik at katten føler nærhet til familien. Har du problemer med at katten fortsatt klorer på møbler selv med et eget dedikert klorestativ, kan du prøve kattemynte, også kjent som catnip.

Se vårt utvalg av catnip/kattemynte her.  

Se vårt utvalg av kloremøbler og klorestativer her.


6. Leker. En katt har behov for å leke seg, og det finnes et bredt utvalg av leker man kan kjøpe til sin nye venn. Når katten er liten, kan den ha behov for en koseleke. En koseleke vil gi katten en økt trygghetsfølelse. Det finnes også aktivitetsleker som er godt egnet for å stimulere og aktivere katten. Disse lekene er utrolig gode for å gi katten hjernetrim, og utfordrer den. Disse finnes i ulike nivåer og vanskelighetsgrader, leker med belønningskamre er svært populære. En kattetunnel er også et godt alternativt som ofte slår bra an hos de firbeinte. Ellers er de gode klassikerne også et godt kjøp - mus, ball og viftepinner!

Se vårt utvalg av katteleker her. 7. Kattedør. Dersom katten din skal ferdes fritt ut og inn av huset, kan en kattedør være greit. En egen dør vil tillatte katten din å ferdes ut- og inn som den slik ønsker uten at dere trenger å være hjemme og oppmerksomme på at katten ønsker å slippe inn eller ut av huset. Det finnes også katteluker som aktiveres med chip - slik at du unngår andre katter enn din egen går inn i huset ditt.

Se vårt utvalg av kattedør her. 


8. Pleie og hygiene. Det er viktig å ta vare på kattens helse, og den enkleste veien mot en frisk katt er gode rutiner på pleie og hygiene. Hva din katt behøver er avhengig av mange ulike faktorer, for eksempel hvilken rase det er og hvilket miljø den bor i. Vi anbefaler derfor at du spør din lokale dyrebutikk om hjelp til valg av riktige pleieprodukter for ditt kjæledyr.

Se vårt utvalg av pleie- og hygieneprodukter her. 


Vi håper du får en fantastisk tid med ditt nye familiemedlem og kjæledyr!