Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Valp - Hva trenger du?

Har du planlagt å kjøpe en valp, eller er du i tankeboksen om å sette deg på venteliste? Kanskje har du en liten firbeint valp allerede, eller ønsker å lære mer. Ved anskaffelse av nytt familiemedlem er det mye som bør være på plass og forberedes - jo tidligere du begynner å forberede, jo bedre. En valp er et kjært familiemedlem og trenger naturligvis nærhet, kjærlighet og et trygt hjem å vokse i. Men hva trenger du egentlig for å gi valpen den beste starten på livet? Vi gir deg våre tips!1. En trygg og god soveplass. Hunder trenger en god plass å sove, både på dagtid og på nettene. En valp har et søvnbehov på opp til 20 timer i døgnet, mens en voksen hund vil ha et behov mellom 12-18 timer. Ettersom de har et større søvnbehov enn vi mennesker har, anbefaler vi at hunden har to soveplasser. Et alternativ i stue sammen med familien og et alternativ hvor den kan slå seg til ro på et rolig sted, gjerne der den også tilbringer nettene. Mange familier velger å ha en hundeteppe på stuen og en hundeseng på soverommet.

Se vårt utvalg av hundesenger her: 

2. Hundeleker. Det finnes mange hundeleker som stimulerer valpen og bidrar til læring. Kong for valp er et godt alternativ som stimulerer hunden og bidrar til at hunden lærer riktig tyggeatferd. Hunder har svært godt av hjernetrim og aktivitetsleker er svært bra for valpens utvikling. En valp klør ofte mye i tennene og vi anbefaler å kjøpe en eller annen form for tyggering den kan benytte når tennene vokser. I tillegg trenger valpen en koseleke som vil gi den nærhet og trygghet. Vær oppmerksom på at bamser og leker for barn ikke er ment for hunder, og at det kan være farlige deler hunden kan spise i seg. Kjøp derfor en koselig koseleke hos en dyrebutikk!

Se vårt utvalg av hundeleker her:3. Riktig fôr og godbiter. 
Å velge et godt kvalitetsfôr er viktig for valpens vekst. En valp kan også ha allergier som oss mennesker, vær oppmerksom på hundens matvaner og dovaner. En kombinasjon av tørr- og våtfor er ofte et godt valg! Anse våtfôret som belønning for valpen fordi det smaker godt. Det er best for valpen å spise fôret tørt, men dersom den sliter med å spise det kan du bløtlegge fôret med varmt vann (ikke kokende) og gi det til valpen når det har kjølt ned. Når det gjelder godbiter er det viktig å gi hunden tydelige belønninger - bruk sunne godbiter ved valpetrening i rolige situasjoner, her kan man også bruke tørrfôr for å lære hunden å jobbe for maten. I mer krevende situasjoner kan du gi hunden en godbit av høyere kvalitet som belønning. Kvaliteten på belønning bør tilpasses forholdene. Jo tidligere valpen lærer dette - jo bedre.

Se vårt utvalg av godbiter her:4. Valpehalsbånd, ID-brikke og kobbel. Vi anbefaler at du kjøper kobbel og halsbånd/sele tilpasset valper. I tillegg bør du mikrochippe hunden, og gi den en navnebrikke på selen sin. På ID-taggen kan du også skrive ditt eget telefonnummer for sikkerhetsskyld dersom man havner i en lei situasjon der valpen stikker av.


5. Pelsstell. 
Ulike raser krever ulik grad av pelsstell. Kjøp shampoo og balsam som egner seg best til rasen du har. Du trenger også børster egnet for pelsen, en klotang for kloklipp, tannbørste og tannkrem. Har du en tispe vil du etterhvert få behov for ei tispetruse. Vi anbefaler at du spør din lokale dyrebutikk om hvilke pleie- og hygieneprodukter du trenger til din valp.


Gratulerer med ditt nye familiemedlem!